Set & sket

Så blev vi konfirmeret!

2017-05-14: Efter en lang periode med gråt og blæsende vejr, blev det meget passende noget nær strålende solskin på store bededag. Og de 15 unge kunne efter en smuk konfirmation inde i kirken tage opstilling foran kirken og med blomstrende træer som ramme tage imod lykønskninger fra de mange kirkegæster.

Konfirmander i solskin
2016-04-22: 12 unge blev konfirmeret i Damsholte kirke store bededag, og bagefter var der lykønskninger uden for kirken. Luften var kølig, men solen skinnede fra den klareste himmel for at understrege den dejlige stemning. Konfirmanderne klarede det så fint inde i kirken, strålede af glæde og begejstring.

Barokken i toner og billeder
2015-03-05: I marts kom vi på en rejse tilbage til barokkens kunstperiode. Elever fra Vordingborg Musikskole, Mern skole og Friskolen Øster Egesborg spillede værker af datidens store komponister som Vivaldi, Bach og Händel. Voksenkoret ”Sct Olai kor”, der ledes af pianist og organist Svetlana Langhoff (billedet) medvirkede ligeledes. Under arrangementet var der også blive mulighed for at male billeder i barok stil. Det var sognepræst Alex Mark Knudsen, der stod for hjælp og assistance. I mellem de musikalske indslag af de unge musikere og koret hørte vi om, hvad barokken var og stod for. Damsholte kirke blev også opført i denne periode, mere præcist i 1743 i senbarokken, som blev kaldt for rokoko.


Fastelavn og Folkemusik med trioen ”Delte Vande”
2015-02-15: Fastelavnssøndag inviterede vi til musikgudstjeneste med ”Delte vande”. ”Delte vande” består af Anna Kjelgaard, der spiller violin, Sebastian Bloch, guitar, og Mathæus Bech, kontrabas. Anna, Sebastian og Mathæus satte os i glad og begejstret fastelavnshumør med deres levende og dynamiske folkemusik. Vi hørte en lille historie om fastelavn, men gudstjenesten kom først og fremmest stå i musikkens tegn.

Kyndelmissegudstjeneste
2015-02-01: Ved Kyndelmissegudstjenesten medvirkede Præstø og Skibinge Ungdomskor under ledelse af korleder og organist Charlotte Dagnæs-Hansen.

Dukketeater i kirken
2014-11-28: Juledukketeater i Damsholte kirke, hvor dukkerne Anna og Henrik fortalte om, dengang de så det lille Jesusbarn.

Konfirmation i Damsholte kirke, Store Bededag 16. maj 2014 
2014-05-16: Mens solen udenfor skinnede fra en skyfri himmel blev 17 smukke og flotte piger og drenge konfirmeret i en kirke, som var fyldt til sidste siddeplads med gæster fra fjern og nær. Her er det Anna-Elisabeth Scheelhardt, som bliver konfirmeret.

 

Ny organist i Damsholte 2013
Damsholte kirke har fået ny organist. Han hedder Søren Elgaard Laursen. Søren er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1999 med piano som hovedinstrument. Derudover er han uddannet i kor- og ensemble-ledelse. Inden han i 2004 bosatte sig på Møn, har han dels undervist i sang, klaver, guitar og trommer, dels spillet i forskellige rock- og jazzinspirerede københavnske bands, men også i flere klassiske ensembler. Søren har ligeledes sunget i flere kor, og mange her på Møn kender ham fra hans engagement i Fanefjord og Bogø Vokalensemble. Søren har desuden været ansat som kirkesanger i flere københavnske kirker. Kom og oplev Søren i Damsholte kirke ved højmessen om søndagen.

Juleaften i Damsholte kirke
2012-12-24: Juleaften var Damsholte kirke som sædvanlig fyldt til sidste siddeplads. Det blev en varm og hyggelig gudstjeneste, hvor julestemningen rigtig indfandt sig, og de mange kirkegængere kunne gå opløftede hjem til familiens julebord, juletræet og gaverne. Foto: Ole B. Ørsted

Stemningsfuld Lucia i kirken
2012-12-09: Luciadagen blev i sidste uge fejret på den mest stemningsfulde måde i Damsholte kirke – om søndagen for menigheden og om torsdagen for eleverne på Møn Friskole.

Kirkerummet var begge gange kun oplyst af få, blafrende alterlys, da piger fra tredje til sjetteklasse fra Møn Friskole med hvide kjoler og smukt flettet hår trådte ind af kirkedøren.

Med stearinlys i hænderne sang de ”Nu bæres lyset frem”. Langsomt, men sikkert og fuldt koncentreret bevægede de sig rundt i kirken, før de tog plads oppe foran alteret. Alt som de lysende og strålende stod der, skiftede deres lærer Jens Aasted tone på sin harmonika, og ned ad trapperne kom nogle glade drenge iført grå dragter hoppende op ad kirkegulvet, mens de sang den muntre Stefans-vise sammen med pigerne. Det var både flot og sjovt.

Så fortalte sognepræst Eva Brinck om den kække Steffan Stalddreng og om den godhjertede Lucia, der delte mad ud til fattige og syge, men blev forstødt af sin kæreste og måtte lade livet for sin tro. Lige så smukt og flot sluttede gudstjenesterne med, at pigerne og drengene forlod kirkerummet under smuk Luciasang.

 

O. klasse på Møn Friskole henter juletræ til Damsholte kirke
2012-12-12: Eleverne fra 0. klasse på Møn Friskole var i skoven for at hente et juletræ til kirken. Også i år var det Marienborg, der donerede træet, og det siger vi tak for.

Gospelkoncert
2012-11-22: Møns Gospelkor under ledelse af dirigent Caroline Stricker Jørgensen fik det hele til at svinge i kirken.Det var en ganske vidunderlig gudstjeneste med både korsang og fællessang. En af de sange, vi sang, var ”In Christ alone”.Blandt de sange, som Møns Gospelkor sang, var ”Lord hold me now, I pray, never let me go” og ”In the Sanctory”, hvor Caroline engageret, dynamisk og indlevelsesfuldt fik det hele til at løfte sig.

Præsten på arbejde i den koldeste jul nogensinde - 2010
2010-12-24: Julen 2010 blev både meget kold og snefyldt. Der kom faktisk så meget sne, at mange her på Møn var sneet inde i adskillige dage. Juleaften havde jeg ikke regnet med, at der ville komme ret mange i kirke, så stor var min og personalets overraskelse, da det alligevel lykkedes 96 mennesker at bane sig vej gennem snemasserne til julegudstjeneste.

Det blev en meget stemningsfuld gudstjeneste. Vi manglede nemlig også en organist, men alle sang med af hjertens lyst og glæde. Det var både meget smukt og dejligt at lytte til. De øvrige jule- og nytårsdage var gudstjenesterne selvsagt også sparsomt besøgt. Det var en meget speciel oplevelse at vandre til og fra kirke på en næsten billøs landevej.